Καταγραφή και ηλεκτρονική αποτύπωση των εκτός πόλης δρόμων, αγροτικών οδών, και μονοπατιών που είναι συμβατά με κριτήρια ορεινής ποδηλασίας αλλά και πεζοπορίας ανά περιοχή, για τουριστική και αθλητική προβολή.

Μελέτη, συντήρηση και ανάδειξη των παλιών μονοπατιών.

Μέσα από ειδικά προγράμματα, συνοδεία ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε ποδηλατικές, περιπατητικές και άλλες υπαίθριες δράσεις.

Διοργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων σχετικά με το περιβάλλον, την ιστορία, την μυθολογία, την υδρολογία, την γεωλογία, για την κοινωνική ωφέλεια των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

 1. Προώθηση της επιχειρηματικότητας σε νέους ανθρώπους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 2. Οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης παιδιών πάντα σε σχέση με την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτων αλλά και την επαφή τους με την φύση.

ΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 1. Οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκδρομών και ταξιδιών αναψυχής, περιπέτειας, ευεξίας και περιηγήσεων εντός και εκτός της χώρας.

 2. Μεταφορές με ιδιόκτητο η μισθωμένο μεταφορικό μέσο η δημόσιας χρήσης θαλασσίων, αεροπορικών η χερσαίων μέσων.

 3. Με τη μεσολάβηση προς διασφάλιση και ενοικίαση καταλύματος, σιτίσεως, αναψυχής, ψυχαγωγίας και μέσων διακίνησης.

 4. Με την μεσολάβηση προς έκδοση εισιτηρίων παντός μεταφορικού μέσου.

 5. Με την παροχή πάσης άλλης υπηρεσίας που να έχει άμεση η έμμεση σχέση με τον τουρισμό ως η προβολή τουριστικών μονάδων, η διάθεση εισιτηρίων πολιτιστικών η αθλητικών εκδηλώσεων διενεργούμενων υπό του ΕΟΤ η άλλων φορέων.

 6. Διοργάνωση αθλητικών αγώνων και τουριστικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, την μυθολογία και τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδος.

 7. Διαχείριση και λειτουργία ορεινών καταφυγίων, δημοσίων χώρων κατασκήνωσης (camping) και ξενώνων.

 8. Υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων με η χωρίς οδηγό, σκαφών.

 9. Μετακίνηση, μεταφορά, διαμονή και διατροφή προσώπων στα πλαίσια οποιασδήποτε αθλητικής, ψυχαγωγικής, εκπαιδευτικής και τουριστικής δραστηριότητας.

 10. Διοργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων που έχουν ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό την επαφή του ανθρώπου με τη φύση, όπως ποδηλασία δρόμου και ορεινή ποδηλασία (mountain biking), πεζοπορία (hiking-trekking), ισορροπία σε ιμάντα (slack lining), ευεξία στη φύση με εναλλακτικές πρακτικές (yoga-meditation-Scalar Prana κ.λ.π), ιστιοπλοΐα, μαθήματα μαγειρικής στην ύπαιθρο, κανο-καγιακ, παραδοσιακή τοξοβολία, διάσχιση δύσβατων δρόμων με αυτοκίνητα 4χ4 (jeeping), κ.λ.π

 11. Σύσταση τουριστικού γραφείου.

 12. Διοργάνωση δραστηριοτήτων στα πλαίσια εταιρικών προγραμμάτων με σκοπό την ψυχαγωγία, την ενότητα και την εμψύχωση της ομάδας (team building).

 13. Εμπορία, διάθεση και εκμίσθωση πρωτοποριακών προϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 14. Εμπορία, διάθεση και εκμίσθωση αθλητικού και λοιπού συναφούς εξοπλισμού.

 15. Επισκέψεις, ξεναγήσεις και διοργάνωση περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών περιηγήσεων. (σε μέρη φυσικού κάλους, μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, χώρους πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος κ.λ.π)

 16. Δράσεις για την διάσωση και αναβίωση παλιών εθίμων, επαγγελμάτων και εκδηλώσεων που τείνουν να χαθούν με το πέρασμα του χρόνου.